DENİZLİ / ACIPAYAM - Acıpayam Anadolu Lisesi

Acıpayam Anadolu Lisesi

Yukarı Mah. Hürriyet Cad. No 26 20800 Acıpayam
Vizyon
Acıpayam Anadolu Lisesi’ni Denizli’nin nitelikli, öncü ve en saygın eğitim kurumlarından biri haline getirmek.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin Amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine, insan haklarına saygılı, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, Türkçe’ye ve yabancı dillere hakim, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.
Başarılar
Üniversiteye yerleştirme başarısı yüksektir. İkinci yıl yerleşenler ile birlikte mezunlarımızın %95´ i üniversiteli olmaktadır. İlçe ve il çapındaki sportif ve kültürel yarışmalarda da öğretmen ve öğrencilerimiz önemli başarılar elde etmektedirler. Türkiye çapındaki proje çalışmalarında da önemli başarılara imza atılmaktadır. Ayrıntılara haberler bölümü ile başarılarımız butonlarına tıklanarak ulaşılabilir.
Biyoloji Laboratuvarı :1
9-10-11-12. Sınıflar 8.30-15.50
Kalorifer(Doğalgaz)
İngilizce İkinci Yabancı Dil Almanca
Ulaşım
Acıpayam, Antalya´ yı Ege ve Marmara Bölgesine bağlayan E87 karayolu üzerinde yer alır. Denizli ile ulaşımı sağlayan otobüsler her 15 dakikada hareket etmektedir. Yaklaşık 50 dakikalık yolculukla il merkezine, 3 saatlik yolculuk ile Antalya ve Fethiye´ ye, 5 saatlik yoculuk ile İzmir´ e ulaşılabilir. Çevre köy ve ilçelerle de ulaşım rahat bir şekilde sağlanabilir. Acıpayam ulaşım bakımından gelişmiş bir ilçedir.
Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Bakanlıkça yapılmaktadır.
İlçe Merkezi
Okulumuz il merkezine 56 km uzaklıktadır. İlçe merkezindedir.
170 öğrenci. 5 Şube
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Adrese dayalı yerleştirme yapılmaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Mezun :136 Yerleşen: 42 Oranı: % 34