Kurum Adı : Acıpayam Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://acipayamanadolu.meb.k12.tr
Adres : Yukarı Mah. Hürriyet Cad. No 26 Acıpayam

VİZYON
Acıpayam Anadolu Lisesi’ni Denizli’nin nitelikli, öncü ve en saygın eğitim kurumlarından biri haline getirmek.

MİSYON
Türk Milli Eğitiminin Amaçları doğrultusunda, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine, insan haklarına saygılı, sürekli kendini yenileyerek gelişmeleri takip eden, Türkçe’ye ve yabancı dillere hakim, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek.

BAŞARILAR
Üniversiteye yerleştirme başarısı yüksektir. İkinci yıl yerleşenler ile birlikte mezunlarımızın %95´ i üniversiteli olmaktadır. İlçe ve il çapındaki sportif ve kültürel yarışmalarda da öğretmen ve öğrencilerimiz önemli başarılar elde etmektedirler. Türkiye çapındaki proje çalışmalarında da önemli başarılara imza atılmaktadır. Ayrıntılara haberler bölümü ile başarılarımız butonlarına tıklanarak ulaşılabilir.

Öğretmen Sayısı : 36
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 528
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 9. Sınıflar 8.30-16.30, 10.-11.-12. sınıflar 8.30-15.35
Derslik Sayısı : 21 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kaloriferli

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 56 km uzaklıktadır. İlçe merkezindedir.
Ulaşım : Acıpayam, Antalya´ yı Ege ve Marmara Bölgesine bağlayan E87 karayolu üzerinde yer alır. Denizli ile ulaşımı sağlayan otobüsler her 15 dakikada hareket etmektedir. Yaklaşık 50 dakikalık yolculukla il merkezine, 2 saatlik yolculuk ile Antalya ve Fethiye´ ye, 3 saatlik yoculuk ile İzmir´ e ulaşılabilir. Çevre köy ve ilçelerle de ulaşım rahat bir şekilde sağlanabilir. Acıpayam ulaşım bakımından gelişmiş bir ilçedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR